SK / Cherry Blossom - kvitnutie čerešňových kvetov

Rozkvitnutie čerešňových kvetov, známe aj ako cherry blossom zdobí celú Južnú Kóreu aj Japonsko. Začína približne koncom marca / začiatkom apríla. Jej stromy patria k okrasným typom čerešní, nie k tým, ktoré poznáme vďaka ovociu.
Sakura
je japonský výraz pre čerešňové kvety.

DSC_1080JPG

(Dalmaji-gil, Busan)

Kvitnutie zvyčajne trvá od konca marca do 8-9. apríla a sledovať ho môžete približne 10 dní, pričom kvety sú najkrajšie od 5 až 7.-ho dňa. V Južnej Kórei stromy začínajú kvitnúť na ostrove Jeju-do a potom postupne smerom na sever. Presné dátumy kvitnutia sa samozrejme môžu zmeniť v dôsledku poveternostných podmienok.

Symbolika kvetov a kvitnutia je veľmi krásna a zmysluplná, pretože symbolizujú smrť a život. Jar nám pripomína ako sa všetko mení, prebúdza a tak isto aj náš život a jej etapy. Ich krátka životnosť zas symbolizuje, že život je zároveň krátky a pominuteľný.

Obľúbeným zvykom počas kvitnutia je ich obdivovanie, fotografovanie, prechádzky a pikniky. V tomto období nájdete v reštauráciách, kaviarňach a v obchodíkoch veľa tematického tovaru a občerstvenia.

DSC_1082JPG

(Dalmaji-gil, Busan)

K najznámejším festivalom počas tohto obdobia určite patrí Jinhae Gunhangje Festival, neďaleko mesta Changwon. Návštevníci sa môžu prejsť čerešňovou alejou, cez romantický most cez potok Yeojwacheon, pozrieť stanicu Gyeonghwa a jej kolajnice, ktoré lemujú stromy alebo Festival svetla Yeojwacheon v noci.

Ďalšie známe festivaly sú: Yeongdeungpo Yeouido Soul alebo Festival Čerešňových Kvetov Gyeongju.

Na tieto festivaly si viete kúpiť aj celodenné zájazdy cez známe webové stránky (klook.com, getyourguide.com,...).


Ak až tak neobľubujete veľké davy turistov a návštevníkov, čerešňové kvety môžete obdivovať aj v mestách ako Soul, Gyeongju či Busan.

V meste Soul ich môžete sledovať tu :

·       Kráľovské Paláce A Tajná Záhrada

·       Seoul Grand Park (zábavný park Seoul Land, Zoo Soul, liečivý les a ďalšie.)

·       Jazero Seokchon –Z observatória Seoul Sky Observatory si viete pozrieť jazero a stromy aj zhora alebo navštívte čarovný ostrov Lotte World, ktorý má výhľad na jazero. Ak chcete vidieť viac čerešňových kvetov, zamierte na východ do neďalekého olympijského parku, kde nájdete nádherné kvety a turistické chodníky.

·       N Seoul Tower (Namsan Tower) + park



V meste Gyeongju ich nájdete pri jazere Bomun.



V meste Busan ich nájdete naozaj všade, hlavne popri hlavných cestách. Ja osobne Vám však odporúčam kopec Dalmaji-gil, z ktorého sa Vám naskytne krásny pohľad na mesto a pláž Haeundae. Jeho okolie ponúka aj niekoľko atrakcií (Blue Line Park, Haedong Yonggungsa Temple, Lotte World, Busan X the SKY, ....) Nájdete tu aj turistické chodníčky v lesíku, kaviarne a reštaurácie.

·       Park Oncheon Stream

·       Suyeong Riverside Walk Trail

·       Dalmaji-gil

·       Samnak Ecological Park

DSC_1100JPG

(Dalmaji-gil, Busan)


Na ostrove Jeju-do čerešňové kvety môžete obdivovať na ulici Jeonnong-ro, Park Samseonghyeol, Sinsan Park, Halla Arboretum,...