HU/ Cherry Blossom - A cseresznyefa virágzása

A cseresznyevirág, más néven Cherry blossom, Dél-Koreát és Japánt, március végétől április elejéig díszíti. Fái a cseresznye dísznövényei közé tartoznak, nem pedig azokhoz, amelyeket piros termésükről ismerünk.
A Sakura a japán szó a cseresznyevirágokra utal.

DSC_1080JPG
(Dalmaji-gil utca, Busan) 

A fák általában március végétől, április 1-2. hetéig virágoznak. A virágzás körülbelül 10 napig tart és a virágok az 5. és a 7. nap között a legszebbek. Dél-Koreában a fák Jeju-do szigetén kezdenek virágozni , majd fokozatosan észak felé haladnak. Természetesen a pontos virágzási dátumok változhatnak az időjárási viszonyok miatt.

Szimbolikája nagyon szép és tartalmas. A halált és az életet szimbolizálják. A tavasz emlékeztet bennünket, hogyan változik minden, és így változik az életünk és annak szakaszai is. Rövid élettartamuk azt jelképezi, hogy az élet is mulandó.

A virágzás ideje alatt a legkedveltebb szokás a bennük való gyönyörködés, fotózás, séta, piknikezés. Ebben az időszakban számos tematikus árut, csemegét és italt találsz az éttermekben, kávézókban és üzletekben.

DSC_1082JPG
(Dalmaji-gil utca, Busan)

A Changwon város közelében található Jinhae Gunhangje Fesztivál határozottan az egyik leghíresebb fesztivál ebben az időszakban. A látogatók sétálhatnak a cseresznyefa sugárúton, átkelhetnek a Yeojwacheon-patakot átívelő romantikus hídon, megnézhetik a Gyeonghwa állomást és a fákkal szegélyezett pályákat, vagy éjszaka a Yeojwacheon fényfesztivált.

További híres fesztiválok: Yeongdeungpo Yeouido Szöul vagy Gyeongju Cherry Blossom Festival.

Ezeket a fesztiválokat ajánlom, és egész napos túrákat is vásárolhatsz hozzájuk, ismert weboldalakon (klook.com, getyourguide.com,...).



Ha nem kedveled a látogatók nagy tömegeit, a cseresznyevirágokat megcsodálhatod olyan városokban is, mint Szöul, Gyeongju vagy Busan.
Szöul városában:

Királyi paloták és titkos kert 

Seoul Grand Park (Seoul Land vidámpark, szöuli állatkert, gyógyító erdő stb.)

Seokchon-tó – A  Seoul Sky Observatory-ból felülről láthatod a tavat és a fákat, vagy látogass el a varázslatos Lotte World Island-re, amely a tóra néz. Ha több cseresznyevirágot szeretnél látni, menjetek keletre a közeli Olimpiai Parkba, ahol gyönyörű virágok és túraútvonalak várnak.

N Seoul Tower (Namsan Tower) + park



Gyeongju városban Bomun tónál csodálhatod meg őket.


Busan városában mindenhol megtalálhatóak, különösen a főutak mentén. Viszont én személy szerint ajánlom a Dalmaji-gil dombot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Haeundae strandra. Környéke több látnivalót is kínál (Blue Line Park, Haedong Yonggungsa templom, Lotte World,...) Az utcán több kávézó és étterem, a kis erdőben az utca alatt pedig túraútvonalak találhatóak.

Oncheon Stream Park
• Suyeong Riverside Walk Trail
• Dalmaji-gil
• Samnak Ökológiai Park

DSC_1100JPG
(Dalmaji-gil utca, Busan) 

A Jeju-do szigeten a cseresznyevirágokat a Jeonnong-ro utcán, a Samseonghyeol Parkban, a Sinsan Parkban vagy a Halla Arborétumban találod majd.